۱۳۹۰ فروردین ۲۸, یکشنبه

احداث يک امام زاده در ايذه خوزستان با تخريب يک بناي باستاني با ارزش


اين را بخونيد و به بدبختي مون گريه کنيد :
 ديشب شبکه 3 ايران نشان مي داد که وقتي مي خواستند سد کارون 3 را احداث کنند به روستايي بر مي خورند که بايد تخليه کنند چراکه پس از ابگيري سد ، انجا به زير آب مي رود . اما امامزاده اي در اين روستاي بسيار کوچک  بود که مردم ناراحت اين امام زاده بودند که  شاهپور نام داشت و برخي از روستاي ها مي گفتند شاهپور وبرخي به زبان محلي شهپير مي گفتند ( که البته بناي آن بسيار به امارت ها ساساني شبيه بود و شاهپور هم  يک اسم ايراني است و از نام هايي بوده که ساسانيان از آن استفاده مي کردند ) . نهايتا  از خامنه اي استفتا کردند که آيا مي توان نبش قبر کرد و امام زاده را جابجا کرد؟ که خامنه اي پاسخ مي دهد " بدون نبش قبر کردن جابجا کردن امامزاده ، بلامانع است. فکر مي کنيد چه کار  کردند ؟! ابتدا ساختمان امام زاده را خراب مي کنند بعد دور قبر را حفر مي کنند و يک قطعه خاکي به شکل مکعب- مستطيل را ايجاد مي کنند و دور تا دور اين قطعه را بتون مي کنند و با جرثقيل و کاميون به جاي ديگر منتقل کردند و امام زادهاي بسيار مجلل در جايي ديگر احداث کردند .
اين مطلب را در اينترنت دنبال کردم و به سايت زير برخوردم ، لطفا آنرا بخوانيد و با مستندي که از شبکه 3 سيما پخش شد مقايسه کنيد و ببينيد که چگونه يک اثر باستاني قديمي را تخريب کردند :

گروه اجتماعی: امامزاده شهپير خوزستان از ظرفيت‌های مغفول مانده گردشگری و مذهبی خوزستان است. در اين ميان توسعه بقاع متبركه و اماكن زيارتی منطقه شمال شرق استان می‌تواند باعث رشد و توسعه منطقه شود.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه خوزستان و به نقل از روابط عمومی اداره كل اوقاف و امور خيريه خوزستان، «سيدعبدالرضا حسينی‌فرد» مديركل اوقاف و امور خيريه خوزستان با اشاره به وضعيت استثنايی منطقه ايذه از نظر گردشگری تصريح كرد: اين منطقه به دليل دربرداشتن اماكن زيارتی و امامزادگان متعدد و با توجه به خصوصيات جغرافيايی و آب و هوايی می‌تواند يكی از قطب‌های تفريحی، فرهنگی، زيارتی، و گردشگری كشور باشد كه البته اين مهم نيازمند عزم و توجه همه نهاد‌های مسئول است. وی با اشاره به طرح توسعه امامزادگان شاخص منطقه افزود: در گذشته بقعه شهپير شامل يك ساختمان خيلی قديمی بود كه همزمان با ساخت سد در منطقه در معرض آب گرفتگی و نهايتا فرورفتن در عمق آب درياچه قرار داشت. در سال 1383 با توجه به اينكه اين بقعه در حريم سد كارون 3 واقع شده بود با استفتا از مقام معظم رهبری و اجازه ايشان، مقبره و بخشی از فضای اطراف آن با روش كاملا مكانيزه و بدون نبش قبر به بالاتر از تراز درياچه (تراز800) منتقل شده و مراحل ساخت بقعه جديد آغاز شد. مديركل اوقاف و امور خيريه خوزستان افزود: ساختمان جديد بقعه با سرعت و به زيبايی تمام جايگزين ساختمان قديمی شده است و هم اكنون اين مرقد با 500 مترمربع زيربنا و در محدوده وسعت 6000 متر مربع دارای 95 درصد پيشرفت فيزيكی است كه بايد از وزارت نيرو و مديريت اجرايی سد كارون3 كه مشاركت كامل در ساخت آن داشته اند تشكر كرد. حسينی‌فرد با تأكيد بر لزوم اطلاع‌رسانی در خصوص ظرفيت‌های زيارتی استان خوزستان اظهار كرد: منطقه ايذه دارای مزيت‌های طبيعی فراوان است كه آن را از ديگر نقاط استان ممتاز می‌كند و هرساله هزاران نفر برای زيارت امامزادگان ايذه به آن سفر می‌كنند. در اين ميان امامزاده شهپير با برخوردار بودن از ساختمانی زيبا و بی‌مانند و قرار گرفتن بر تپه‌ای با منظره‌ای بديع و نزديك بودن به درياچه سد، نقاط قوت بسياری نسبت به ديگر مناطق گردشگری و زيارتی استان دارد. وی افزود: اين اداره كل، تسريع در اجرای پروژه‌ها را از ضروريات خود می‌داند، اما با توجه به محدوديت‌های بودجه‌ای و همچنين ناكافی بودن نذورات مردمی برخی از بخشهای جزئی ساختمان حرم ناتمام مانده است. اكنون كتيبه كاشی‌كاری بالای مقبره و قسمتی از محوطه‌سازی اطراف حرم در دست اقدام است. مرقد مطهر امامزاده شاپور معروف به شهپير در شمال شرقی دهدز از توابع شهرستان ايذه و با فاصله حدودا 100كيلومتری ايذه، در منطقه سادات حسينی بر تپه‌ای مشرف به رودخانه كارون واقع است. اين بقعه كه آن را مدفن «شاپور اردبيلی ابن نورالله ابن عبدالله ابن عبدالله ابن امام موسی كاظم(ع)» می‌دانند بسيار مورد توجه مردم منطقه است. ساختمان قديمی بقعه بارها و بارها مرمت و بازسازی شده بود لذا قدمت اوليه آن به درستی مشخص نيست اما به استناد سنگ قبر فعلی و سنگ قبر قديمی، قدمت آن به سال 1177 هجری قمری باز می‌شود. در حال حاضر امامزاده شهپير باشكوه و جلوه تمام بالای تپه‌ای مشرف به درياچه سد كارون3 واقع شده است و چشم ناظران و مسافران را به خود خيره می‌كند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر